Blogger Template by Blogcrowds

Reimatec vai Tarjoustalon prinsessahaalari? Miksi satsata lastenvaatteisiin?

sunnuntai 28. lokakuuta 2007


Vaatteet: ReimaReimatec vai Tarjoustalon prinsessahaalari? Sitä on tässä mietitty tyttären kanssa. 2-vuotias on prinsessahaalarin kannalla, minä en tiedä omaa kantaani. Vaikka kai pitäisi, olenhan kaiket päivät tekemisissä näiden haalariasioiden kanssa. Työssäni päiväkodissa alle 3-vuotiaiden ryhmässä näen kaikenlaisia ulkovaatetuksia.

Haalareita ja 2-osaisia pukuja.

Mummin kutomia lapasia ja sukkia, vettäimeviä rukkasia ja kosteussuojattuja rukkasia.

Hattuja, jotka valuvat silmille, jättävät korvat paljaiksi ja kastuessaan painavat kaksi kiloa.

Hattuja, jotka ovat epäilyttävän ohuita, mutta kuitenkin hyviä käytössä...Kallis Reimatec vai Prisman halpis?

Reimatec:in tämän vuoden haalarimallin ovh on 148€. Tarjoustalon prinsessahaalareita saa tuolla 148:lla eurolla jo useamman kappaleen, itseasiassa melkein neljä kappaletta. Kannattaako sitten ostaa yhtä älyttömän kallista haalaria, joka voi leikkien tiimellyksessä mennä rikki ja menettää kosteussuojansa, kun samalla rahalla voi ostaa 4 halpaa haalaria, joiden rikkimenemisen pelossa ei tarvitse menettää yöuniaan? Tietenkin ne kastuvat märällä kelillä, mutta sitä vartenhan meillä on kurahousut. Sitäpaitsi kurahousut suojaavat myös sitä kallista vaaleanpunaista Reimateciä tarvittaessa...

Miksi sitten päädyimme siihen, että tyttärelläni on Reimatec:in haalari kaapissa roikkumassa ja odottamassa talven tuloa? Siksikö että voin näyttää puistossa muille äideille, että meillä on varaa ostaa kunnon haalarit lapsille? Oikeastaan se juttu ei ole nimenomaan Reimatec vaan kosteussuojaus. On mukava kun tietää, että lapsi pärjää tällä yhdellä vaatekerralla melkein kelillä kuin kelillä. Haalarin pinta on helposti pyyhittävä ravasta vaikka tiskirätillä, joka kerta ei tarvitse pestä koneessa ja räntäsateen yllättäessä ei tarvitse juosta hakemaan sadevaatteita. Lapseni on helppo pukea haalari itse päälle ja siinä on mukava liikkua. Haalari suojaa tuulelta, mutta on kuitenkin hengittävää materiaalia. Näitä kaikkia ominaisuuksia toivoisin myös omilta ulkovaatteiltani, miksen siis myös lapseni?


Kunnon kengät

Toinen juttu ovat kengät. Ostin toissavuonna itselleni Prisman ale-korista "talvilenkkarit", sellaiset vaelluskengän näköiset, jotka maksoivat 29€. Ajattelin, että ne ovat villasukan kanssa tosi hyvät, kun kerran kuitenkin ulkoilen työssäni useita tunteja päivässä. Ulkoiltuani nämä kengät jalassa reilun tunnin, paleli varpaita. Lisäksi astuin lumikinokseen ja kenkäni kastuivat päältä...ja sisältä. Huomasin siis henk.koht. kokemuksen kautta, että lapselleni tulen ostamaan gore-tex kengät (ja tänä talvena itsellenikin). Kaikenmaailman g-tex yms. -kengät eivät aja samaa asiaa, vaikka se mukavaa olisikin.

Pärjääkö näillä yksillä kengillä sitten koko talven? Periaatteessa pärjää. Päiväkotiin kannattaa kyllä vielä hankkia vuorilliset kumisaappaat - vesikelejä tulee kuitenkin ja lätäköissä on kiva pomppia. Vuorittomat saappaat antavat villasukankin kanssa saman kokemuksen kuin ne Prisman ale-korin kengät, ainakin viileysasteessa.

Hatut ja hanskat

Entäs sitten hanskat ja hatut? Tämä on vähän kinkkisempi juttu. Itse en raaski ostaa Reimatec tai Rasavil -hanskoja, koska ne maksavat maltaita (hanskoiksi), enkä ole täysin vakuuttunut niiden paremmuudesta. Päiväkotikäytössä astetta edullisemmat rukkaset toimivat ihan hyvin. Rukkaset olisi kiva pystyä laittamaan kuivauskaappiin kuivumaan, jotta ne sitten olisi kiva pukea taas iltapäivällä käteen ulos lähtiessä. Kosteussuojatut hatut ovat mielestäni hyvä idea, mutta kyllä muissakin hatuissa hyvin pärjää...ja lisäksi hattuja on kiva välillä vaihdellakkin :)

Eli summa summarum...Kyllä ulkovaatteisiin mielestäni kannattaa panostaa vaikka lapsi onkin kasvavassa iässä. Monet laadukkaat ulkovaatteet voi pieneksi jäädessä vielä myydä käypään hintaan eteenpäin tai käyttää omassa perheessa useammalla lapsella. Ja vaikka tässä olenkin miettinyt lähinnä talvivaatetusta, niin sama asia pätee suomessa välikausivaatetuksen suhteen...ehkä jopa vielä enemmän kuin talvikamppeissa.

Jenni, päiväkodin täti

PS. Haettiin sitten sieltä Tarjoustalosta sellainen prisessatakkikin...kauppareissuja varten ;)


Takki ja housut: Reima, Hattu: TinttuTrendi Frendi lisää:

Laadukkaamman tuotteen ostaminen on myös ekologisempaa!

Kun ostat nyt Reiman Minitec Rosenheim 10029 -haalarin, saat kaupan päälle fleece-asuste-setin - lisätietoja Reiman sivuilla.

Ja Trendi Frendin testikäyttäjät ovat olleet tyytyväisiä myös ruotsalaisiin Pippi-merkkisiin vuorellisiin Peppi Pitkätossu saappaisiin, joita saanee Prismasta edulliseen hintaan.

Ostoslinkkejä lasten talvikamppeille:
Reima
Partioaitta
Rasavil
Tinttu
Ticket to Heaven
Rukka
Katvig
Ipanalle

Kivoja lastenvaatekauppoja ulkomailla:

Nordic Kids (Englanti)
Blåpelikan (Norja)
Skimbaco (Usa)
1klass (Ruotsi)


Kuvat: Trendi Frendin kuva-arkisto
Kuvauspaikka: Silverton, Colorado, USA

1 kommenttia:

  1. Anonyymi kirjoitti...

    Then do you know the christian louboutin,so come to see these christian louboutin shoes and the christian louboutin boots is also sex.

    26. joulukuuta 2009 klo 6.02  

Lähetä kommentti