Blogger Template by Blogcrowds

Martta antaa tahroille huutia

maanantai 15. lokakuuta 2007

Mikähän kumma siinä on, että kun päällä on mielivaate, niin tahroja tarttuu? Tai sen kerran kun tarvitsee kloriittia, niin jalassa on juuri ne lempifarkut, joihin kaikista varotoimista huolimatta roiskahtaa valkaisuainetta ja byysat ovat pilalla.

Kloriittitahraan ei auta kuin väriaine, mutta muista tahroista pääsee eroon melkein poikkeuksetta kun tietää niksit.

Kun tahra osuu kohdella, kannattaa aloittaa hellävaraisella käsittelyllä ja edetä jämerämpiin keinoihin asteittain.Yhteistä kaikille tahroille on se, että tahra tulisi käsitellä tuoreeltaan. Tahrakohdasta tulisi irrottaa kevyesti taputtelemalla kaikki irtoava lika. Tahraa ei saa hangata, koska tuolloin kankaan pinta saattaa vaurioitua. Kuinka edetä tästä eteenpäin riippuu paitsi tahran laadusta myös kankaasta johon tahra on tarttunut.

Ihanan Marttaliiton sivuilla on kätevä ja perusteellinen tahranpoistotaulukko. Sivuilta selviää myös mistä tahranpoistoon tarvittavia aiheita saa ostaa sekä varoituksen sanaa myrkkyjen käyttöön ja säilytykseen liittyen.

Marttaliiton sivuilla on muutakin arvokasta tietoa, sivusto kannattaa laittaa tietokoneen kirjanmerkkeihin, jos ei siellä jo ole.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti