Blogger Template by Blogcrowds

Espressokeitin kovaan kulutukseen.

torstai 4. lokakuuta 2007


Olet varmasti huomannut ulkomaan reissuilla että "kunnon kahvia" ei saa mistään! Kahvihammasta kolottaa, ja kahvilat ja coffee shopit tarjoavat vain tujua sumppia tai laihaa litkua. Niin se vaan on että sitä tottuu tietynlaiseen kahviin, ja sitten ei osaisi muuta juodakaan! Itse vaihdoin tavallisen kahvin latteen tai cappucinoon - ainakin kunnon kerros vaahtoavaa maitoa hyvittää erikoisemmankin paahdon, olipa sitä missä päin maailmaa hyvänsä.

Anoppi osti minulle ensimmäisen espressokeittimeni noin viitisen vuotta sitten, ja sen jälkeen olenkin ollut ihan kahvin orja, tai paremmin sanottuna espresso-riippuvuuden uhri. Kun minulla oli käytössä neljäs alle 100 euron espressokeitin (kaikki hajosivat tehokäytössäni!), ja koitin etsiä taas uutta kahvinkeitintä, valinta oli vaikea. Olin jo tuhlannut paljon rahaa halpoihin keittimiin, ja niiden puutteellisuuden takia liian useihin visiitteihin Starbucksiin, tällä kertaa halusin panostaa kahvinkettimeen joka kestäisi kauan.

Olisin niin kovasti halunnut tämän ihanan punaisen Francis Francis X1 TRIO espressokeittimen, joka olisi pirtsakka koriste keittiössäni.



Mutta en ollut ostamassa sisustuskalua keittiööni, vaan kodinkonetta, joka on lähes välttämätön selvitymiselleni arjesta. Halusin tuhtia tavaraa, kiireisen naisen parhaan kaverin, laitteen, joka olisi nopea ja luotettava.

Valitsin DeLonghi MAGNIFICA täysin automaattisen espressokeittimen. Nyt ei muuta tarvitse tehdä kuin laittaa pavut laitteeseen, painaa muutamaa nappulaa, ja oma sähköinen baristani loihtii minulle kupposen vaahtoavaa cappucinoa sillä välin kun tämä mamma keittää muksuille aamupuuroa!




Suomessa ainakin Gigantti-ketju myy DeLonghin kahvinkeittimiä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti