Kuinkahan pärjäisi ravintola, joka kerta toisensa jälkeen ilmoittaisi ruokatilaustaan odottaville asiakkaille, että kokki kaatui tai tarjoilija kompastui ja annosten valmistus joudutaan aloittamaan alusta. Tai hammaslääkäri, jonka laittamat paikat ja nastat irtoaisivat säännöllisin väliajoin?
Tuskin minkään muun tuotteen tai palvelun suhteen kestetään yhtä kehnoja takuita toimivuudesta kuin tietokoneiden ja ohjelmistojen. Oma kolme vuotta vanha PC:ni vetelee viimeisiään ja toimii yhtä luotettavasti kuin mökkitelkkarimme lapsuuteni 1970-luvulla. Tuo viimeksi mainittu toosa vaati puolisen tuntia lämmetäkseen, kuva hävisi alvariinsa ja tuli tehokkaimmin takaisin jämerällä nyrkkisäädöllä.
Laitoin googleen hakusanaksi ”Miksi tietokone kaatuu”. Hakuni tuotti 61 000 ja rapiat tulosta, saman ongelman kanssa painii siis yksi sun toinen. Varsinaista vastausta kysymykseeni en kuitenkaan löytänyt. Niinpä siirryin haastattelemaan sohvalla makaavaa tietokoneinsinööriä kesken TV:n ”Kova laki” -ohjelman.
- Tietokoneet kaatuvat, koska ohjelmat ja laitteistot käyvät koko ajan monimutkaisemmiksi, insinööri tuhahtaa ärtyneen vastauksen.
- Eiväthän lentokoneetkaan putoile alvariinsa, vaikka varsin monimutkaisia vempaimia ovatkin nykyisin, yritän argumentoida toivoen keskustelulle jatkoa.
- No ihmishenget nyt eivät kuitenkaan ole kotitietokoneiden varassa, tietokoneinsinööri kuittaa. Keskustelu on loppuunkäyty.
Tuumaakaan viisaastuneena suuntaan nyt siis tietokonekauppaan, toivoen että uusi vempaimeni kestäisi ainakin seuraavat pari vuotta.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti