Blogger Template by Blogcrowds

Omena ei putoa kauas puusta

torstai 18. lokakuuta 2007
Noin yleisesti ottaen yhdyn alla olevaan ja kamppailen niin internet-yhteyden tai jonkun ohjelmiston kanssa lähes päivittäin. Yksi parhaiten toimivista vempeleistäni on mittatilaustyönä tehty tietokone, jonka ostin kuudellasadalla naapurilta, joka oli muuttamassa Sveitsiin hiihtopummiksi. Oli viettänyt pari talvea hiihtopummina täällä Coloradossa, ja työskenteli kotoa jollekin suurelle ohjelmistointi-firmalle.

Harmi vaan että kun tämä kone hyytyy, tuskin saan samanlaista mistään. Mutta hankin ensimmäisen kannettavan tietokoneeni viime kesänä, ja täytyy myöntää että olen ihastunut Mac kannettavaani oikein kunnolla.

Myönnän jopa olleeni täysin mainonnan uhri, ja kävelleeni Mac-kauppaan ainoastaan heidän älyttömän hyvien TV mainosten takia.

Vaikka töitä en Macillä pysty tekemään, se ei pyöritä kaikkia ohjelmiani, niin MacBook, joksi firma vempelettä kutsuu, on kiva lelu kenelle tahansa. Siinä on jopa kamera valmiina, kaiken maailman chattailut sujuvat hienosti. Näetkö tuon mustan pilkun kuvaruudun yllä? Se on se kamera.

Mac on erityisen mainio kone nuorille ja lapsille, se on helppo käyttöinen ja mukana tulee kivasti ohjelmia ja ominaisuuksia kuten omien nettisivujen tekoon, elokuvien tai vaikka musiikin sävellykseen. Omien muksujen lempi-juttu on ottaa kuvia ja väännellä niitä jos jonkinmoiseen uuteen muotoon.

Ainoa paha puoli tuossa Macissä siis on että sen käytöstä taistelee koko perhe. Ja omasta mielestäni se on aivan liian kallis lelu lapsille, ja tuossa taannoin teinkin uudet säännöt. Kukaan ei saa koskea äitin leluihin.

Sääntö toimi ehkä kaksi päivää, sitten löysin koneelta 475 kappaletta todistusaineistoa että ne oli rikottu. Koneella oli niin monta uutta kuvaa, joissa päät vinoja, vain yksi silmä tai mitä sitten olikaan. Hämmästykseni oli suuri, kun näin mieheni kuvissa näyttämässä toinen toistaan hassumpia ilmeitä Muiden Lasten Kanssa.

Kiukusta kiehahtaneena kysyn, kuka on leikkinyt äidin tietokoneella ja iPodilla, ja saan "en minä" vastauksia joka suunnalta. Onpa hassua, miten ihmeessä tämä kuva sitten ilmeistyi koneelleni???




Mutta voinko tästä syyttää kuin itseäni. Tietokone on myös oma lempileluni. Ja kyllä itseäkin naurattaa kuvat jossa jollain on kolme nenää, ja aivan ilmeisest myös miestäni.. Ja me vastustimme auktoriteettiä kun olimme lapsia. Voinko siis syyttää muuta kuin itseäni, jos omena ei ole pudonnut kauas puusta?

0 kommenttia:

Lähetä kommentti