Blogger Template by Blogcrowds

Halloweenin vietto - ja helpot ideat!

tiistai 16. lokakuuta 2007
Lokakuun viimeisenä päivänä miljoonat lapset pukeutuvat naamiaisasuihin ja lähtevät auringon laskiessa kiertelemään naapurustoa. Ovelle koputetaan ”karkki-tai-kepponen” huutojen saattelemana. Kepposia ei taida haluta kukaan, avautuvan oven takana on yleensä vastassa suuri karkkikulho, josta lapset noukkivat herkut koreihinsa. Oven avaajat ihastelevat teatraalisen hurmioituneina pikkutyttöjen prinsessa-asuja ja näyttävät silmin nähden pelkäävän hirviöiksi ja noidiksi pukeutuneita keppostelijoita.

Kodin koristamiseen halloweenia varten ei tarvitse uhrata suuria rahasummia. Muutamalla pienellä niksillä pääsee jo mukavasti halloween -tunnelmaan ilman että lompakosta pohja paistaa tai kiinteistön kiinnitykseen on tarvinnut turvautua.

Ehkä helpoin tapa päästä pimeän ajan juhlan tunnelmaan on kaivaa kaapista vanhat kynttilän jämät ja koristella teeman sopivat lyhdyt. Tätä varten tarvitaan askartelupaperia, muutama sileäpintainen juomalasi tai pesty hillopurkki sekä sakset ja pätkä teippiä.

Mustaa tai oranssia askartelupaperia tarvitaan pätkä, joka yltää juomalasin tai hillopurkin ympäri ja on asian korkuinen. Paperi viikataan samaan tapaan kuin jouluisia tonttukuvioita tehtäessä. Paperille piirretään haluttu kuvio, jonka ääriviivoja pitkin kuva leikataan. Viikkaus avataan, paperi kiinnitetään lasin ulkopintaan teipillä. Vaihtoehtoisesti voidaan leikata vaikkapa kurpitsan naama, tällöin ei viikkauksia tarvita. Mikäli himmeä valo on mieluisampi, voi leikatun paperin ja lasin väliin laittaa kerroksen silkkipaperia.

Mustasta askartelupaperista syntyy myös ikkunakoristeet. Noidat, pääkallot, lepakot ja kissat leikataan paperista ja liimataan ikkunalasiin. Vaihtoehtoisesti voidaan tulostaa tai kopioida leikattavia kuvia kopiokoneella. Kuvia voi myös tulostaa suoraan piirtoheitinkalvolle ja kiinnittää sellaisenaan ikkunaan.

Halloween juhlissa syödään mieluiten ällöruokaa. Tähän tarkoitukseen sopii hienosti vaikkapa karamellivärillä vihreäksi värjätty spagetti, mantelilastukyntiset nakit ja pikku tomaateista tai keitetyistä kananmunista tehdyt silmät, joita paprikatäytteiset vihreät oliivit täydentävät. Ketsuppihan on jo valmiiksi veren väristä.Lapset rakastavat loihtia omia ällöannoksia ja nauttivat omatekemän aterian syömisestä.

Helppo kurpitsalyhtyjälkiruoka syntyy leikkaamalla suurehkoon appelsiiniin kansi ja kovertamalla sisusta pois. Appelsiiniin leikataan terävällä veitsellä silmät ja suu, kuori täytetään appelsiinisorbetilla ja kansi laitetaan takaisin. Täytetyn appelsiiniin annetaan viilentyä hetki pakastimessa ennen tarjoilua.

Lisävinkkejä Martha Stewartin-sivuilta

0 kommenttia:

Lähetä kommentti