Blogger Template by Blogcrowds

Näin saat rakennettua unelmiesi karderoobin

lauantai 20. lokakuuta 2007


Kuva: Banana RepublicMyönnettäköön että vaatteiden shoppailu on hauskaa, ja heräte-ostokset joskus vielä mukavampia. Mutta pursuuko vaatekaappisi vaatteista, joita et koskaan käytä, jotka oli "pakko saada" kun oli muotia tai kun "halvalla sai"?

Lue nämä vinkit vaatteiden ostoon, ja osaat jatkossa tehdä parempia ostopäätöksiä ja olet matkalla kohti unelmien karderoobiasi. Näiden vinkkien kanssa tupla-bonuksia tulee ekoloogisuudesta ja ekonomisuudesta.

Kun olet ostamassa itsellesi vaatteita, on paljon järkevämpää ostaa sellaisia vaatekappaleita, joita voit käyttää vuosia eteen päin. Sellaisia vaatteita, joita kaapistasi nytkin löytyy, kuten ne lempi-farkkusi tai se perusneule, josta et raaski luopua. Kun ostat parempi laatuisia vaatteita, ne kestävät käyttöä kauemmin. Tämä päätee muihinkin tuotteisiin!

Valitse vaatteita, jotka ovat oman tyylisiäsi, ei niinkään viimeisimmän muodin mukaisia. Valitse päivän trendeistä ja muodista ne osat, jotka sopivat tyyliisi. Pilli-farkut tai mini-mittaiset shortsit eivät joka tapauksessa ole meitä kaikkia varten... Ja jotkut taas näyttävät aina upeilta niissä, oli muoti mikä hyvänsä!

Koita ostaa vaatekaappiisi vaatekappaleita, jotka on helppo yhdistää toisiinsa, ja niissä on jokin sinun tyylillesi ominainen leima. Pukeutuminen tyylikkäästi on paljon vaikeampaa silloin kun koitat yhdistellä keskenään kaikki nuo heräte-ostokset!

On paljon järkevämpää sijoittaa vaatteisiin, joille ihan oikeasti on käyttöä, kuin "säästää" ja ostella alennusmyyntien heräte-ostoksia joita oikeasti et tarvitse tai käytä. Bonus: se on luontoystävällistäkin.Kysy itseltäsi kysymyksiä vaatteita ostaessasi:

- Miten, missä ja milloin voin tätä vaatetta käyttää?

- Onko minulla sen kanssa yhteen sopivia vaatteita?

- Onko väri oikea? Onko koko oikea? Jätä vaate kauppaan, jos se mahtuu "kun pudotan viisi kiloa" - odota sen ostamisen kanssa kunnes ne kilot ovat karisseet.

- Mistä materiaalista se on tehty?

- Miten se pitää pestä?


Jos sinulla on kasa likaisia käsinpesun vaativia vaatteita tai et koskaan muista käydä pesulassa, jätä käsin- tai kuivapesua vaativat vaatteet ostamatta. Kuivapesu on luonnolle haitallista joka tapauksessa vahvojen kemikaalien takia.

Valitse vaate enemminkin laadun, mallin ja sen mukaan, miten paljon sinulla on sille käyttöä, ei hinnan. Ja kun ostat kalliimpia ja laadukkaampia tuotteita, älä hautaa niitä vaatekaappiisi kun et "raaski" käyttää niitä. Sijoituksesi on mennyt aivan hukkaan - ja laatuvaate kestää useamman vuoden käytön, ja vain käyttämällä tuotetta saat rahallesi vastinetta. Ostamalla laadukkaan tuotteen voit käyttää sitä kauan - ostamalla huonolaatuisen, joudut korvaamaan sen uudella huonolaatuisella useasti, se tulee kukkarolle kalliimmaksi, samoin luonnolle.


Valitse materiaaleja, jotka kestävät ja ovat helppohoitoisia, kuten puuvilla, villa ja pellava.

Lue tuoteselostelaput ja kysy tuotteesta kysymyksiä - sinä olet kuluttaja, jonka teoilla on iso merkitys. Aivan liian monet vaatevalmistajat tuottavat vaatteita lapsityövoimalla tai kyseenalaisissa oloissa laittoimissa sweatshopeissa.

Tiedä mitä ostat, älä oleta mitään, vain koska kyse on tunnetusta valmistajasta. Sinun ostopäätöksesi voivat vaikuttaa siihen ettei ihmisiä hyväksikäytetä tekstiiliteollisuuden tehtaissa - älä osta tuotetta, jos epäilet sen valmistustapaa tai - paikkaa.Kierrätä, korjaa ja käytä uudelleen

UFFit kunniaan! Anna vaatteillesi toinen mahdollisuus ja vaikket itse enää niitä haluaisi käyttää, voit lahjoittaa ne Pelastusarmeijalle tai vaikka itse myydä ne kirpputorilla tai huuto.netissä.
Molemmista paikoista voit tehdä myös itsellesi löytöjä.

Moni yritys nykyään myös valmistaa tuotteita uusio-materiaaleista, jos ei vaatteita, niin ainakin asusteita. Vaatteita voit myös uudistaa ja korjata paremmin itsellesi sopivaksi. Perus-ompelutaito onkin hyvä olla hallussa, jotta pystyt huoltamaan vaatteitasi oikein, ja ne kestävät käyttöä kauemmin.


Kuva: AskoHuolla oikein

Pese vaatteet ohjeiden mukaan. Pese pyykkiä vain kun saat koko koneellisen täyteen, se on ekoloogisempaa. Käännä vaatteet nurinpin ja käytä kylmintä mahdollista vettä (pesuohjeen mukaan) ja kukkaron nyörejä voit tiukentaa käyttämällä edullisempaa yö-sähköä. Kuivaa ekologisesti ulkona tai narulla.

Suojele vaatteitasi tarvittaessa! Käytä esiliinaa kokatessa ja pidä erilliset vaatteet pihatöitä ja muita likaisempia hommia varten.

Kun osaat huoltaa vaatteitasi oikein, ja ostat parempaa laatua, vaatteesi kestävät kauemmin. Kun ostat järkevästi, pystyt rakentamaan unelmiesi karderoobin vuosiksi eteen päin ekologisesti ja ekonoomisesti.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti