Blogger Template by Blogcrowds

Trendi Frendin Pikku-Joulun Juoma Reseptit

maanantai 12. marraskuuta 2007
Pian alkavan pikkujoulukauden kunniaksi Trendi Frendi kertoo muutaman mainion juoma reseptin. Kaikki ovat hyväksi testattuja! Kippis!


Mustikka Martini

2 cl vodkaa
1 ruokalusikka cointreauta
1/2 teelusikka eli tiraus blue curacaota
3 - 6 mustikkaa (pakastetut jäisinä sopii hyvin)

Sekoita juomat, kaada lasiin, ja lisää mustikat.
Omena-kaneli

4 cl sokeritonta puolukka mehua
8 cl omena siideriä
kanelitanko

Täytä lasi jäillä ja lisää juomat, korista kanelitangolla. Tästä saa helposti myös boolin, ja lisäksi voi laittaa myös vodkaa. Korista booli puolukka-jääpaloilla (laita jääpalalokerikkoon ensin muutama puolukka, sitten vesi, jäädytä). Booliin kanelitangot voi laittaa ihan vain joukkoon imeytymään, mutta kanelitangot alkavat tunnin jälkeen olemaan aika huonossa kunnossa, joten tee oikea määrä porukalle.3 neilikkaa
1 kanelitanko
1 koko appelsiinin kuori
1 pieni pullo omenasiideriä

Laita kaikki aineet kattilaan ja kuumenna, älä anna kiehua. Poista kanelit, neilikat ja appelsiininkuori ja laita mukiin. Helppo tehdä isommallekin porukalle lisäämällä oikeassa suhteessa aineita. On hieman glögin tapainen, mutta makeampi, monet sellaisetkin tykkäävät, jotka eivät normaalisti glögistä tykkää. Jos kaipaat tujumpaa, lisää Absolut Mandariinia.
Tumma Amaretto

1/2 mittaa konjakkia
1/2 Dissorno Amarettoa
Loput kahvia
hieman kaakaojauhetta
1 teelusikka sokeria
kermavaahtoa

Kaada shottilasiin konjakki ja amaretto, lisää kuuma kahvi ja sokeri ja sekoita. Laita hieman kaakaojauhetta juoman päälle ja viimeistele kermavaahdolla - siloita kermavaahto lusikalla tasaiseksi kerrokseksi juoman päällä.

Lähteet:
Martha Stewart
Whattosdrink.com
in-the-spirit

0 kommenttia:

Lähetä kommentti