Blogger Template by Blogcrowds

Jokelan ampujan YouTube video yhä netissä

keskiviikko 7. marraskuuta 2007


Otamme osaa Jokelan tapahtumien johdosta.

Vaikka jälkiviisaus ei auta, ei videota katsoessa voi välttyä ajatukselta että olisipa joku puuttunut asiaan ajoissa.

YouTube-sivustolla oli Jokelan ampujan tekemiä videoita lähes yhdeksänkymmentä, ja uutistietojen mukaan jopa YouTuben moderaattorit olivat jo kaksi päivää sitten laittaneet videoihin komentteja, kuten "60 mg per day keeps school shootings away" viitaten että oikeanlainen lääkitys hillitsisi tuhoisia ajatuksia.

Herää kysymys, miksi YouTube on poistanut kaikki ampujan videot. Olisiko YouTuben moderaattorit voineet vaikuttaa tapahtumien ilmoittamalla suomalaisille viranomaisille asiasta? YouTube ei kuitenkaan ollut ainoa internet-sivusto, jolla Jokelan koulun ampuja oli etukäteen ilmoittanut aikeistaan. Lehtitietojen mukaan mukaan hän oli esitellyt suunnitelmiaan myös suomalaisilla internet-foorumeilla.


Iltasanomat näyttävät videota, jossa ampuja harjoittelee omenaa ampumalla, oheisessa videossa näytetään ampujan kuvaanneen myös tämän päivän kohde, Jokelan koulu.

Hän itse sanoo ampumisen olleen "yhden miehen sotaa inhimillisyyttä, hallituksia ja heikkomielisiä massoja vastaan", eikä väkivaltaisilla elokuvilla, kirjoilla, tai peleillä ole hänen mukaansa vaikutusta asiaan. Lue koko Jokelan ampujan viesti. Yhdessä YouTubesta poistetussa videossa hän myös mainitsee jotain "minä ja Catherine", ja YouTuben profiilissa lukee kiinnostuksen kohteena "Guns (I love you Catherine)" - onko Catherine hänen aseelleen antama lempinimi?
Lähteet:
CNN
Helsingin Sanomat
Live Leak
Ja "Jokela" -tiedosto, jonka laatijasta ei ole tietoa:
Jokela

2 kommenttia:

 1. Anonyymi kirjoitti...

  OT

  Inkivääriä ei todellakaan suositella raskaana oleville!!

  9. syyskuuta 2014 klo 23.52  

 2. Anonyymi kirjoitti...

  Tuli vähän väärään kohtaan..........^

  9. syyskuuta 2014 klo 23.53  

Lähetä kommentti