Blogger Template by Blogcrowds

Joulun lahjat

tiistai 20. marraskuuta 2007Joulu on tulossa ja odotamme sitä innolla. On ihanaa mennä jouluostoksille ja koristella kotia jouluksi. Korviin leijaileva piparin tuoksuinen joulumusiikki saa ainakin minut tonttutunnelmiin. Kun talvimetsän tuoksuinen tuuhea joulukuusi tuodaan olohuoneeseesi, niin huomaat, että joulu on tullut!

Mutta mikä mielestämme joulussa on tärkeintä?

Kunnioitan ihmisiä, jotka eivät välittömästi ajattele lahjoja, mutta itseni täytyy myöntää, että lahjathan ne tulevat ensimmäisinä mieleen. Se ajatus pitäisi karistella pois mielestä, koska lahjat saattavat jopa pilata juhlan. Lahjat ovat kyllä osa joulua, mutta sen ei kuuluisi olla tärkeintä. Oikeasti parastahan on oikea joulumieli. Oma tärkeä perheesi on juhlimassa kanssasi Jeesuksen syntymää. Tätä pitäisi ajatella lahjojen sijaan.

Me kaikki rakastamme shoppailua, eikös? Olen huomannut, että yleensä shoppaillessa ostan vain itselleni tavaraa. Mutta kun joulu tulee, niin sitähän menee Helsinkiin ostamaan ainoastaan ystävillesi lahjoja! Se vasta on ihanaa, ja saattaa ostokset mennä hieman ylikierroksillekkin. Muille on sitä paitsi helpompaa ostaa lahjoja ja siitä tulee aina niiiin hyvä mieli!Monet arvostavat paljon itsetehtyjä lahjoja, mutta usein kumminkin päätyy ostamaan lahjat. Itsetehdyt lahjat ovat tunnelmallisia, hyvän tuulisia ja lämpimiä. Valitettavasti me nykyihmiset olemme niin kauhean laiskoja ja meillä ei muka koskaan aika riitä. Mutta entäs jos me kaikki ihmiset tekisimme aina itse lahjat? Sittenhän ihanat joululahjaostokset poistuisivat kokonaan ja päivät pitkät virkkaisimme jonkinlaista sukkaparia. Ei se kamalan hyvältä kuulosta. Olisi hienoa käydä ilo suin jouluostoksilla itsetehtyjä lahjoja unohtamatta. Näin toimikaamme!

Joulua odotellessa rakastakaa lähimmäisiänne ja valmistautukaa jouluun! Hauskaa joulunodotusta kaikille!


teksti ja kuvat: Mella Pesonen

0 kommenttia:

Lähetä kommentti