Blogger Template by Blogcrowds

20 vinkkiä flunssaa vastaan

torstai 8. marraskuuta 2007Flunssa-kausi on taas alkamassa, mutta kun varaudut ajoissa, voit tuurilla välttyä siltä kokonaan tai ainakin hoitaa sen nopeasti pois päivän järjestyksestä näiden parinkymmenen flunssanhoito vinkin avulla. Mikäänhän ei periaatteessa flunssaa vie pois, mutta ohessa vinkkejä miten ennaltaehkäistä flunssan saamista ja hoitaa flunssan oireita.
Ennalta ehkäise

1. Rakenna immuunisysteemiäsi syömällä oikein. C-vitamiini-pitoinen ruoka auttaa asiaa, ja C-vitamiinia tulisikin syödä päivittäin. Hyviä C-vitamiinin lähteitä: sitrus-hedelmät, broccoli, papaya, mango, paprika, kiwi, mansikat, tomaatti, useat kaalilajikkeet, ja jopa peruna.

2. Juo tarpeeksi vettä, suositeltava on kahdeksan lasia päivässä. Myös tee vahvistaa immuunisysteemiä.

3. Muista pestä kädet aina tullessasi kotiin julkisilta paikoilta. Työpöytäkin kannattaa töissä pitää puhtaana pyyhkimällä usein.

4. Hei, älä stressaa ja nuku pitkät yöunet. Stressi ja unenpuute huonontavat vastustuskykyä.


Hoito keinot

5. Kun huomaat flunssan oireet, aloita hoito nopeasti. Nuku mahdollisimman paljon, levännyt keho jaksaa taistella paremmin flunssaa vastaan.

6. Syö helposti sulavia ruokia, kuten keittoja. Mustikkakeitto on Suomen klassikko, Amerikassa parannellaan kanakeiton voimin.

7. Ilmankosteuttaja helpottaa hengittämistä.

Luonnonmukaisia aineksia hoitoon
Useimmat löydät ruokakaupasta tai luontaistuotekaupasta

8. Echinace eli auringonhattu-uute. Uuden tutkimuksen mukaan Echinacea ennalta käyttö vähentää vilustumisriskiä 58 prosentilla sekä puolittaa taudin keston. Sitä löytyy uutteena apteekista, ja luontaistuotekaupoista veteen laitettavina tippoina, voit tuurilla löytää sitä kuivattuna myös teestä.

9. Valkosipuli. Tätä herkkua kannattaa laittaa ruokaan marraskuusta helmikuuhun ja pitää se immuunisysteemissä - tuju valkosipuli niin ennaltaehkäisee kuin parantaa. Jos et voi sietää makua, valkosipulia löytyy myös tabletteina. Sairaana ollessa suositellaan ainakin kolmen valkosipulin kynnen syömistä per päivä. Voit myös halkaista valkosipulin kynnen ja hieroa siitä irtoavaa mehua jalkapohjiin. Korvantaaksekin olen kuullut jonkun sitä laittavan.

10. Inkivääri auttaa moneen asiaan - se helpottaa raskaus- ja matkapahoinvointia, ja myös auttaa hengitysteiden avautumiseen flunssan aikana. Jos et löydä tuoretta inkivääriä kaupasta, niin kokeile vaikka inkivääri-teetä tai kysele luontaistuotekaupasta.

11. Sienet - kiinalaisen ja japanilaisen perinteen mukaan sienet auttavat immuunisysteemin kohennukseen. Vinkki: tee tai tilaa kiinalaista ruokaa jossa on inkivääriä, valkosipulia ja sieniä.

12. Seljapensaan marja estää flunssan leviämisen torjumalla flunssaviruksen kiinnittymistä nenän ja kurkun kudokseen. Saatavilla netistä ja luontaistuotekaupoista uutteena ja mehun joukossa. Kuten kuvassa oleva Biottan mehu. Mustaselja sopii muutenkin hyvin elimistön vastustuskyvyn parantamiseen - kokeile vaikka mustaseljakuuria.


13. Hunajassa on antibakteerisia ominaisuuksia, jotka lieventävät flunssan oireita ja hunajaa kannattaa käyttää myös flunssan ennaltaehkäisyyn. Ennaltaehkäisevä vaikutus perustuu bakteereja tuhoavaan glukoosioksidaasi-entsyymiin.


Muista Juoda Tarpeeksi - Juoma reseptit taltuttamaan flunssa

14. Sekoita kuumaan veteen vastapuristettua sitruunamehua ja muutama lusikallinen hunajaa. Auttaa kurkun karheuteen ja limakalvojen toimintaan. Jos haluat tehostaa juoman voimaa - lisää kuppiin valkosipulin kynsi.

15. Hauduta 1 teelusikallinen inkivääriä muutaman minuutin verran kuumassa vedessä, juo kuumana.

16. Kuten ylläkin mainittu: mustaseljamehua, tai kotoisammin mustaherukkamehua tai karpalomehua, ja kuumana.

17. Tyrninmarja on myös oikea C-vitamiinipakkaus, ja tyrninmarja tee on myös mainio flunssajuoma.

18. Muita hyviä flunssa tee-vaihtoehtoja: salvia- tai timjamiteetä.

19. 2 tippaa japanilaista piparminttuöljyä kupilliseen kiehautettua vettä.

20. Kuumaa vettä, rommia ja hunajaa.


Lähteet:
Terveydenhoito Uutiset
Vogel
Hunaja
Yle
Body + Soul

4 kommenttia:

 1. Saara kirjoitti...

  Kiitos vinkeista. Joskus kauan sitten juttelin kaupasa mummon kanssa, oli ostamassa inkivaaria ja sanoi ettei ole koskaan kipea silla syo saannollisesti raastettua inkivaaria maustamatoman jugurtin seassa.
  Mina lutraan kasiini desinfiointi geelia ja toissa on kovassa kaytossa kertakayttoiset desinfiointi liinat.

  8. marraskuuta 2007 klo 20.44  

 2. Anonyymi kirjoitti...

  Itse asiassa se hattu-uute ei vältsist pidä paikkaansa, ku ei siit oikee oo kunnon tutkimuksia, just luin joulukuun aikana jostai...ettäs sillee.. päin vastoin se tappaa jotai kehon omia bakuja. Eti vaikka netistä huvbikses!

  17. joulukuuta 2010 klo 13.40  

 3. Ja kyllä lähtee ! kirjoitti...

  Tuo valkosipuli kyllä tehoaa ! Ainoa miinus, että henki tuppaa vähän löyhkäämään seuraavana päivänä. :)

  19. kesäkuuta 2012 klo 9.47  

 4. Anonyymi kirjoitti...

  Inkivääriä ei saa käyttää yhtään jos on raskaana!

  20. syyskuuta 2014 klo 20.52  

Lähetä kommentti