Blogger Template by Blogcrowds

Muhiiko juomassasi kaloripommi?

maanantai 14. tammikuuta 2008

Vuoden vaihtuessa meistä useat tekevät päätöksen karkottaa vyötärölle kertyneet vararenkaat. Ruokavalion lisäksi painonpudotuksessa on ratkaisevaa myös se millä janonsa sammuttaa.

Pohjois-Carolinen yliopiston tutkimusten mukaan tämän päivän amerikkalainen saa päivittäin juomistaan keskimäärin 450 kaloria, määrä on tuplaantunut kuluneen kolmenkymmenen vuoden aikana. Vuositasolla määrä riittää kasvattamaan elopainoa reilut 10 kiloa mikäli kaloreita ei kykene kuluttamaan.

Toisin kuin ehkä voisi äkkisiltään luulla, nestekalorien lähde ei ole pelkästään virvoitusjuomat. Suosiotaan alata kasvattavat kahvijuomasekoitukset, cocktailit sekä mehujuomat ovat varsinaisia kaloripommeja.

Ruoka- ja juomavaihtoehtoja käsitellään laajemmin David Zinczenkon ja Matt Gouldingin best-sellerikirjassa Eat This, Not That! Kirja opastaa kuinka varsinaisen laihduttamisen sijaan paino putoaa valitsemalla viisaasti aina se kevyempi ruoka- ja juomavaihtoehto. Seuraavassa muutamia esimerkkejä valinnoista, joilla päivittäistä juomien kalorimäärää voi rajata vaivattomasti alaspäin:

- Korvaa lasten pillimehut 100 % tuoremehulla, (janojuomana mehuja ei kannata käyttää, paras janon sammuttaja on vesi)

- Valitse cocktaileissa Bloody Mary, esim. Pina Coladaan verrattuna juomassa on kaloreita vain noin viidennes

- Oluen ystävät voivat melko huoletta ryystää Guinnessia. Pale Ale –tyyppisiin oluisiin verrattuna Guinnesissa on liki puolet vähemmän kaloreita

- Starbucks addiktit: Double Espresso Macchiatossa on vain 15 kaloria verrattuna Grande Caffe Latteen, 190kaloria, kofeiinimäärän pysyessa kuitenkin samana.

Lisää aiheesta: MSNBC

0 kommenttia:

Lähetä kommentti