Blogger Template by Blogcrowds

Carson Kressley katsoo sillä silmällä oletko nätti nakuna

maanantai 14. tammikuuta 2008
Kaipaatko Carsonia ”Sillä Silmällä” ohjelmasta? Suomessa ”Sillä Silmällä” TV-ohjelma, jossa homo-viisikko antaa miehille muotivinkkejä nähtiin niin alkuperäisen viisikon voimin sekä supi-suomalaisen kokoonpanon kera. Jos Carson Kressley on jäänyt sinulta tutustumatta ruudun kautta, kirjakaupoin hyllyillä olet voinut nähdä Carsonin tyylioppaan miehille, tai useamman muunkin opuksen muodin alalta.




Kirjojen lisäksi ”Sillä Silmällä” (Queer Eye For the Straight Guy) muotiguru Carson Kressley on valloittanut Yhdysvalloissa uusia TV-kanavia mukaan lukien ostoskanavaa omalla vaatemallistollaan, sekä juontanut tosi TV ohjelmaa Crowned kauneusmittelöitä käyvistä naisista.



Nyt Carson myös auttaa meitä tavallisia taattoja, joille elämä on tuonut kilon jos toisenkin mukanaan hyväksymään vartalomme uudessa TV ohjelmassa ”Oletko Nätti Nakuna” (How to Look Good Naked). Kanavia selaillessani vahingossa löysin sarjan ensimmäisen jakson, jossa Carson auttoi 32-vuotiasta Laylaa, joka oli kärsinyt huonosta itsetunnosta 12-vuotiaasta asti.

Hieman jo tosi tv-sarjoihin kyllästyneenä aloin katsoa sarjaa ilman sen suurempia odotuksia, mutta ihanan hömppä homppa Carson ei tuottanut pettymystä tälläkään kertaa. Carson nauratti ja itketti, ja parhaimpana sarjassa oli se ettei pyöreää muodonmuuttujaa Laylaa lähetetty kotiin dietti-vinkein ja jumppaohjein, vaan muotiguru Carson auttoi Laylaa hyväksymään vartalonsa sellaisenaan ja valitsemaan vaatteita oman vartalotyypin mukaan. Ja kuten sarjan nimikin lupaa nakuilua – ohjelman lopulla Layla oli niin sinut vartalonsa kanssa että suostui tyylikkääseen nakukuvaan.

Laylaa haastateltiin muutamaa kuukautta jakson kuvauksen jälkeen, ja hän kehui miten Carson positiivisella ottellaan auttoi hänet hyväksymään itsenä ja vartalonsa ja puhkeamaan kukkaan niin fyysisesti kuin henkisestikin. Itse en voi antaa kuin kymmenen pistettä ja papukaija-merkin hyvästä ohjelma-konseptista. Jokaisesta mediasta tulee aivan liikaa muodonmuutos-ohjelmia, joissa meitä kaikkia koitetaan saada näyttämään samalta yhden muotin mukaan.

Carson Kressley tuo luotettavuutta aivan eri tavalla kuin koon 34 nais-juontajat silikoneineen ja kun hän sanoo että kauneus tulee jokaisen itsensä sisältä, haluan itsekin uskoa siihen.

Suomeen ”Oletko Nätti Nakuna” ohjelma onkin jo pyörinyt Nelosella, mutta alkuperäisessä britti-versiossa, jossa Gok Wan toimii muotiguruna. Sarja palaa Neloselle huhtikuussa.

Amerikassa Carsonia voit nähdä Lifetime-kanavalla How to Look Good Naked-ohlemassa perjantai-iltaisin ja QVC-ostoskanavalla esittelemässä vaatesarjaansa. Crowned-sarja tulee keskiviikkoisin kanavalla CW.