Blogger Template by Blogcrowds

Ylös, ulos, lenkille ja drinkille

maanantai 4. helmikuuta 2008

Resepti sydänystävälliselle elämälle on nyt löytynyt; liiku ja nauti alkoholia kohtuudella. Kohtuukäyttö tarkoittaa naisilla yhtä annosta, miehillä 1-2 alkoholiannosta päivittäin. Yksi annos vastaa 12 cl viiniä.

Löydön takana on tanskalainen tutkimus, jossa verrattiin säännöllisesti liikuntaa harrastavia sohvaperunoihin. Samalla verrattiin ryhmien alkoholin kulutusta. Liikunta ja kohtuullinen alkoholin käyttö lisäävät veren ”hyvää” HDL kolesterolia.Tanskan Kansanterveyslaitoksen suorittaman tutkimuksen mukaan suurin riski sairastua sydän- ja verisuonitautuihin on liikuntaa harrastamattomilla, alkoholia käyttämättömillä henkilöillä. Kohtuudella alkoholia käyttävillä sekä päivittäin vähintään puolesta tunnista tuntiin liikuntaa harrastavilla riski on 50 % alhaisempi edellisiin verrattuna. Liikuntaa harrastavilla absolutisteilla ja alkoholia kohtuudella käyttävillä sohvaperunoilla sydäntautiriski oli puolestaan 30 % alhaisempi liikkumattomiin absolutisteihin verrattuna.


Varsinaiset hyödyt tulevat esiin kuitenkin vasta n. 45-50 vuotiaista eteenpäin, eli siihen saakka voi huoletta jättää alhoholin nauttimisen terveydellisistä syistä. Lisäksi kohtuukäytön ylittävä alkoholin kulutus lisää mm. peräsuolensyövän ja rintasyövän riskiä.

Lähde ja lisää aiheesta: Time.com

1 kommenttia:

  1. Sanoittaja kirjoitti...

    jeps. välttäkäämme peräsuolen syöpää!

    4. helmikuuta 2008 klo 21.11  

Lähetä kommentti