Blogger Template by Blogcrowds

Viisi vinkkiä miten tuoda lomakohde kotiin ilmaiseksi tai halvalla

perjantai 19. helmikuuta 2010


Matkustaminen on yksi meidän perheen iloista. Tosin meille paikasta toiseen muuttaminen on ennemminkin elintapa. Itse olen Suomesta kotoisin, mieheni Teksasista, ja kaikki kolme lasta kaikkialta siltä väliltä ja jopa syntyneet eri maissa!

Matkailu avartaa sanotaan, ja inspiroi! Tässä muutama vinkki miten saat lomamatkan tunnelmat välittymään kotiisi, vaikka loma budjetti olisikin pieni. Postauksen kuvat ovat Bahama-saarilta, jonne olen Disneyn loistoristeilijällä tehnyt kaksi reissua viimeisen vuoden aikana blogaajan työn merkeissä.


Muista käydä ainakin kurkkimassa ovelta pienissä idyllisissä ravintoloissa ja museoissa. Vietä aikaa sisustusliikkeissä ja ammi itseesi paikallista tyylitajua muoti-ikkunoista.

Etsi katukuvasta ja sisustuksesta pieniä yksityiskohtia joita voit käyttää koti-sisustuksessa hyödyksesi. Joskus ideat voivat olla pieniä -kuten uuden väriyhdistelmän käyttö, joskus isompia kuten tietynlainen mosaiikkilaatoitus.

Kodin sisustukseen kannattaa satsata matkaillessa, jos budjetti sen sallii. Voit myös postittaa kotiin joitain sisustus esineitä matkoilta, mutta muistathan mahdolliset tullimaksut ja myös tullin määräykset, ennen kuin postitat mitään ulkomailta. Kun ostat sisustusesineitä tai huonekaluja matkoilta, matkan muisto elää kodissasi ja tuo iloa arkeen!

Ei hätää vaikkei taloudellisesti olisikaan mahdollista tuoda matkakohde kotiin sisustustuotteiden muodossa.Viisi vinkkiä miten tuoda lomakohde kotiin ilmaiseksi tai halvalla:

1. Ota valokuvia! Valokuvien suurentaminen ei paljoa maksa - ainakaan verrattuna moneen muuhun tuliaiseen, ja näin saat kotiisi matkakohteen tunnelman ja matkamuistot

2. Osta postikortteja! Postikortit on helppo kehystää ja ovat edullisempia kuin vaikkapa taidejulisteet. Parhaat postikortit löydät taidemuseoista tai pienistä sisustusliikkeistä.

3. Nappaa laukkuusi ilmaiset tulitikut, lasinaluset tai jopa ravintolan ruokalista. Hienon näköisen ruokalistan voit kehystää, ja niinkin pieni juttu kuin tulitikkurasia voi tuoda muistoja matkalta kun talven pimeimpään aikaan sytyttelet kynttilöitä tikuilla.

4. Viinipullon ja juomapullojen etiketit, hotellien saippuat ja muu ilmainen krääsä on mitä mainiointa muistuttamaan matkasta. Etikettejä voi käyttää vaikka minkälaisiin askartelujuttuihin, ja saippuat muistuttavat reissusta kylppärissä vaikka lasisessa kulhossa. Ja älä mieti matkalla turhaan mihin näitä pieniä muistoja voisit käyttää.. inspiraatio voi tulla vasta kotona, ja nämä eivät paljon laukussa paina.

5. Luonnon tuliaiset. Ihan oikeasti - erikoiset kivet, rannalle ajautuneet simpukan kuoret, jopa erikoisen isot kävyt voivat toimia kotona mainioina sisustusjuttuina.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti